снимка pixabayПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме

...
снимка pixabayПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме
Коментари Харесай

Тръмп: Още днес ще опитаме да спрем ТикТок в САЩ

снимка pixabay

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще предприеме още през днешния ден дейности за възбрана на приложението ТикТок на територията на Съединени американски щати, предадоха международните организации.

По-рано беше оповестена информация, че администрацията на Тръмп възнамерява да подреди на китайското дружество ByteDance да продаде каузи си в приложението. Вчера американски медии оповестиха, че софтуерният колос Майкрософт води договаряния да го закупи, предава Българска телеграфна агенция.

" Що се отнася до ТикТок, забраняваме ги на територията на Съединени американски щати ", съобщи Тръмп пред медиите на борда на самолета Еър форсе уан, с който се връщаше от Флорида. Президентът сподели, че може да употребява изключителни стопански пълномощия или декрет, с цел да наложи това решение.

Видеоприложението провокира опасения в Съединени американски щати, че китайското държавно управление може да цензурира сериозни към него клипове, или да получи информация за потребителите, отбелязва Асошиейтед прес. Компанията упорства, че не цензурира клипове и не би предоставила на Пекин данни за американски консуматори, даже в случай че китайските управляващи изискат това.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР