Снимка PixabayПодробностите от плановете ще бъдат обявени в неделя.Британското правителство

...
Снимка PixabayПодробностите от плановете ще бъдат обявени в неделя.Британското правителство
Коментари Харесай

В Лондон обмислят временни визи за шофьори

Снимка Pixabay

Подробностите от проектите ще бъдат оповестени в неделя.

Британското държавно управление работи върху проекти за краткотрайни визи, тъй че да се улесни идването на водачи от чужбина във Англия. Това стана откакто огромни компании затвориха  свои бензиностанции поради дефицита на водачи на цистерни, които да ги зареждат. 

Британските министри в последна сметка се вслушаха в предизвестията, че острият дефицит на водачи на Острова ще докара до съществени нарушавания на доставките на горива, храни и други артикули, предава БНР.

Петролна компания разгласи, че ще вкара ограничаване за зареждане до 30 паунда на клиент за всички типове горива. Компанията, която има 400 бензиностанции в страната, съобщи, че подхваща тази мярка, поради невиждано огромното търсене на горива. Лимитът от 30 паунда не важи за водачите на товарни камиони и Бърза помощ. 

Говорител на " Даунинг стрийт " съобщи, че страната разполага с задоволително ресурси от гориво и хората могат да бъдат сигурни, че няма дефицит. Говорителят добави, че министрите работят върху проект за смяна във визовия режим, за допускане назад на водачи от Европейски Съюз за решение на казуса. 

Някои медии оповестяват, че персонално Борис Джонсън е дал " зелена светлина " за този ход след среща на кабинета, който е бил мощно разлъчен по въпроса за визите след безредните подиуми по бензиностанциите и очертаваща се като цяло мрачна картина за тежка зима.  " Гардиън " отбелязва, че това деяние на държавното управление е същински завой в политиката след Брекзит. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР