снимка: PixabayОрганизаторите разчитат да привлекат годишно между 2 и 5

...
снимка: PixabayОрганизаторите разчитат да привлекат годишно между 2 и 5
Коментари Харесай

„Титаник“ възкръсва в китайски тематичен парк


фотография: Pixabay

Организаторите разчитат да привлекат годишно сред 2 и 5 милиона туристи.

Копието е в натурален размер, само че в никакъв случай няма да види морето и да претърпи корабокрушение, написа организация Франс прес.

Копието на кораба последователно се оформя посред полята в китайската провинция покрай гр.Суейнин в югозападната част на страната. Четири големи крана се издигат над корпуса на плавателния съд в изсъхнал док покрай една река. Голям брой служащи с жълти каски обикалят по палубата на двойника на " Титаник ".

Оригиналът претърпя корабокрушение преди повече от век, отнемайки живота на над 1500 души, напомня Българска телеграфна агенция.

 

" Това е един доста комплициран план. На процедура строим кораб с размерите на самолетоносач! ", разяснява основателят на парка Су Шаодзюн.

Най-близкото море в Суейнин се намира на разстояние от над 1000 километра. Но предприемачът е убеден, че доста туристи ще посетят тематичния парк " Титаникленд ". Стойността на плана възлиза на 1.2 милиарда евро. Досущ като оригинала, китайското копие е дълго 260 метра и изработването му е лишило 6 години. Това е два пъти по-дълъг период, в сравнение с при построяването на същинския " Титаник ". 

Всичко, от първокласните каюти до дръжките на вратите, е въодушевено от оригинала. И с цел да бъде илюзията цялостна, парен мотор ще дава възприятието на посетителите, че в действителност плават в морето.

Те ще могат да пренощуват на пресъздадените круизи против 256 евро на вечер. А с цел да доближат до кораба, ще би трябвало да преминат през парка с мини рейс под звуците на шлагера на Селин Дион " My heart will go on ". Той бе част от саундтрака на паметната лента " Титаник " с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет. Филмът пожъна необикновен триумф в Китай през 1997 година.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР