Снимка PixabayОграничението на скоростта на почти всички улици в Париж

...
Снимка PixabayОграничението на скоростта на почти всички улици в Париж
Коментари Харесай

Париж въведе ограничение на скоростта до 30 км/ч

Снимка Pixabay

Ограничението на скоростта на съвсем всички улици в Париж е единствено 30 км/ч. Новите правила влязоха в действие на 30 август, а предходната оптималната разрешена скорост бе 50 км/ч, съобщи.

Това е последният ход на френската столица за да усъвършенства своите климатични данни и да промени отношението на хората към техните транспортни средства. Градските управляващи споделят, че задачата е също по този начин да се понижат произшествията и да се направи Париж по-удобен за пешеходци.

Собствениците на коли се изнервят. Шофьорите на коли за доставка споделят, че това ще докара до по-дълго време за изчакване за клиентите. Таксиметровите водачи споделят, че това ще увеличи таксите и ще навреди на бизнеса.

Проучванията сочат, че множеството парижани поддържат концепцията, изключително с вярата, че това прави улиците по-безопасни и по-тихи.

Новото предписание включва изключения за няколко необятни булеварда, в това число фамозните Шан-з-Елизе и обходния път, обикалящ историческата столица.

Под управлението на кмета Ан Идалго, градското държавно управление на Париж към този момент ограничи или забрани придвижването на транспортни средства по няколко улици и умножи броя на велоалеите.

Някои други френски градове също имат лимитирани скорости до 30 км/ч.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР