Снимка pixabayНа 20 февруари започва регистрацията на неправителствените организации, желаещи

...
Снимка pixabayНа 20 февруари започва регистрацията на неправителствените организации, желаещи
Коментари Харесай

С електронно гласуване ще бъде избран първият Съвет за развитие на гражданското общество

Снимка pixabay

На 20 февруари стартира регистрацията на неправителствените организации, искащи да вземат участие в избора на първия у нас Съвет за развиване на гражданското общество (СРГО). Това оповестиха от правителствената осведомителна работа, съобщи вести.бг.

Съветът е съвещателен орган към Министерския съвет за създаване и осъществяване на политики, подкрепящи развиването на гражданското общество. Той ще се състои от 15 членове - 14 представители на неправителствени организации, определени посредством национално гласоподаване, и ръководител - вицепремиерът Томислав Дончев.

Съветът ще координира осъществяването на националната тактика за развиване на гражданското общество, ще предлага на държавното управление проект за реализацията на задачите й, ще събира информация за финансирането на гражданските организации с обществени средства, ще дава мнения по всички планове на нормативни актове, отнасящи се до активността на гражданските организации.

Администрацията на Министерския съвет инициира основаването на работна група от представители на неправителствени организации и мрежи за изработването на Правилник за организацията и активността на СРГО. Формирани бяха изборна комисия и секретариат на Съвета.

С цел оптимална гласност, бистрота и обективност на избора бе създадена уеб основана електронна платформа за национално гласоподаване, поддържана от Министерския съвет.

Срокът за регистрация на гражданските организации за присъединяване в избора на СРГО и за заявяване на предпочитание за участие в него е 15 работни дни, а процедурата за избор на членове на СРГО посредством гласоподаване продължава в границите на 10 работни дни. Поканите за регистрация и за гласоподаване са публични и се разгласяват на Портала за публични съвещания -  www.strategy.bg.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР