Снимка: pixabay, видео: Нова Тв, vbox7Първа присъда за източване на

...
Снимка: pixabay, видео: Нова Тв, vbox7Първа присъда за източване на
Коментари Харесай

Първата осъдена у нас за източване на криптовалута: Беше неволно, съжалявам

Снимка: pixabay, видео: Нова Тв, vbox7

Първа присъда за източване на криптовалута у нас. Преди дни бизнесдама от Пазарджик получи година условно след съглашение със Специализираната прокуратура. Тя беше наказана за сговор за източване на виртуална валута на стойност над 1 милион лв..

През 2018 г. антимафиоти от отдел „ Киберсигурност ” в ГДБОП и спецпрокурори потеглят по следите на сигнал за източване на криптовалута. Подател е полска компания, а сочени за причинители са българи от Пазарджик.

„ Повод за формиране на делото е сигнал от една полска компания, притежаваща платформа за придобиване на криптовалута. Случаят е кръстен „ Футурокойн ”, споделя Милко Първанов, прокурор в Специализираната прокуратура.

В хода на следствието, започнало през пролетта на 2018 година, трима души се снабдяват с обвинявания за присъединяване в незаконен сговор за източване на криптовалута. Една от тях е бизнесдамата от Пазарджик Милена Митева.

Според обвиняването тримата са употребявали недостатъци в полската платформа за търговия с криптовалута. „ Част от нашите обвинени са употребявали сметките, имайки паролите и името за вход в съответния акаунт. Така, посредством няколко потвърждения на транзакции, посредством голям брой кликвания, те получавали огромно количество футурокойни. Двама от обвиняемите са препращали тази криптовалута към своите портфейли, които са задействани, в резултат на което са трансформирани в други криптовалути, тъй че да се заличи следата ”, изясни прокурор Първанов.

Две години след старта на следствието Милена взема решение да признае виновността си, сключвайки съглашение със Специализираната прокуратура. Получава година условно, санкция от 6 000 лв. и пробация. Отказва обаче да приказва за делото, с цел да не навреди на другите двама упрекнати.

„ Много ми е мъчително. Голямата ми болежка е, че в действителност моите близки трябваше да изтърпят това. Всъщност, това се дължи на мои дейности, които въпреки и неволни, се случиха по този начин или другояче. Съжалявам, доста скърбя ”, сподели тя за Нова Тв.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР