Снимка ПиксабейВажно решение за бюджета на Европейския съюз са взели

...
Снимка ПиксабейВажно решение за бюджета на Европейския съюз са взели
Коментари Харесай

Полша и Унгария приеха предложението на Германия за деблокиране на бюджета на ЕС

Снимка Пиксабей

Важно решение за бюджета на Европейския съюз са взели две страни от Стария континент. Полша и Унгария са приели предлагането на Германия за деблокиране на европейския бюджет, заяви полски държавен представител. Сега се чака утвърждение от Нидерландия и други скептични страни членки.

 

Варшава и Будапеща постановиха несъгласие на многогодишната финансова рамка, на стойност 1,8 трилиона евро. Те се опълчват на това отпущането на средства да се обвързва с върховенството на закона.

Разнопосочни сигнали обаче идват от Брюксел и Варшава за ветото върху бюджета. Полша на първо време съобщи, че е реализиран компромис (засега единствено с Германия), само че представител на Европейска комисия бе безапелационен, че ветото на двете страни остава, даже има заплаха от несъгласие и по друга основна тематика - климатичните цели.

Полша и Унгария са постигнали компромис с Германия за деблокиране на многогодишния бюджет на Европейски Съюз и проекта за възкръсване на европейските стопански системи в изискванията на пандемията. Това уточни през вчерашния ден в следобедните часове полският вицепремиер Ярослав Говин, представен от Блумбърг. Споразумението било реализирано с Германия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, и то ще бъде показано на останалите членки на блока. Сделката може да бъде дефинитивно контрактувана до петък, в края на двудневната среща на европейските водач в Брюксел, добави той, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР