Снимка ПиксабейВ съседна на България държава взеха крайни мерки срещу

...
Снимка ПиксабейВ съседна на България държава взеха крайни мерки срещу
Коментари Харесай

Спряха от продажба яйца със салмонела в Румъния

Снимка Пиксабей

В прилежаща на България страна взеха крайни ограничения против обичана на хората храна.  Румънските санитарни управляващи стопираха от продажба партида от 265 000 яйца, инфектирани със салмонела, заяви осведомителният уебсайт Зиаре, като се базира на Националната санитарно-ветеринарна работа, която дава отговор и за сигурността на храните.

Това осведоми Българска телеграфна агенция.

Заразените яйца са открити в Букурещ преди да бъдат опаковани и пуснати в комерсиалната мрежа.

Нито едно яйце от тази партида не е стигнало до магазините, уточни Националната санитарно-ветеринарна работа в прессъобщение. Заразените яйца са конфискувани и ориентирани за заличаване.

Бактериите салмонела участват в хранопровода на доста животни и могат да заразят храни като месо, яйца, мляко, морски блага, зеленчуци, плодове. В света са познати над 2500 серотипа салмонела, от които доста малко провокират болести измежду хората и животните. Консумацията на артикули, инфектирани със салмонела, води до хранително отравяне при хората, изразяващо се в тресчица, повръщане, болки в корема, съпроводени с диария.

Тежестта на салмонелозите при хората зависи от серия фактори, като възраст, общо здравословно положение, количество на погълнатите бактерии. Тежки форми на заболяването развиват доста млади или възрастни хора, както и хора със понижен имунитет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР