Снимка ПиксабейРазличните зодии изглежда имат различна продължителност на живот.Изследванията посочват,

...
Снимка ПиксабейРазличните зодии изглежда имат различна продължителност на живот.Изследванията посочват,
Коментари Харесай

Учените: Бебетата родени през септември и ноември живеят най-дълго

Снимка Пиксабей

Различните зодии наподобява имат друга дълготрайност на живот.

Изследванията показват, че има ясна взаимозависимост сред продължителността на живота и месеца, в който сте родени.

Специалисти от Чикагския университет са провели огромно изследване, с цел да открият по какъв начин датата на раждане е обвързвана с продължителността на живота на човек.

Те анализирали данни от 1574 столетници, родени в Съединени американски щати през 1880–1895. и живели повече от 100 години.  

Те сравнили метода на живота с 11 хиляди братя и сестри и повече от 1000 съпрузи. Това било направено, с цел да се съпостави продължителността на живота на хората с обща приемственост и сходни условия на живот, с изключение на въздействието на генетични и екологични фактори.

Оказва се, че децата, родени през септември или ноември, имат максимален късмет да живеят дълго. Най-голям е броят на столетниците, родени през ноември, а минимален през март. 

Лекарите изясняват, че свързват това не с магическото въздействие на числата, а с разнообразни инфекциозни натоварвания през другите месеци от годината.



" В края на 19-ти век, когато се раждат столетниците, включени в нашето изследване, инфекциозните болести дефинират смъртността измежду популацията.

Следователно аргументите за въздействието на месеца на раждане върху възможностите за реализиране на дългоденствие би трябвало да се търсят най-вече в равнището на инфекциозно натоварване в избран месец от ражданет, съобщи zdrave.to

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР