Снимка ПиксабейПри нужда от съдействие българските граждани могат да се

...
Снимка ПиксабейПри нужда от съдействие българските граждани могат да се
Коментари Харесай

От днес влизат в сила по-строгите мерки във Франция

Снимка Пиксабей

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и посредством ел. поща на адреси: [email protected], [email protected].

Съгласно информация на Министерството за Европа и външни работи на Френската република, считано от през днешния ден, 24 януари 2021 година, всички жители над 11-годишна възраст, които пътуват до Франция от европейските страни (държавите-членки на Европейски Съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Ватикана и Швейцария), следва да показват негативен резултат от вирусологичен тест (RT-PCR), изработен в границите на 72 часа преди пътуването.

Тази мярка не се отнася до пограничните служащи, както и до пътуващите до Франция със сухопътен превоз (по шосе или с влак).

Всички пътуващи до Франция би трябвало преди качване в транспортното средство да показват декларация, че нямат признаци на болестта Ковид-19, че нямат информация в последните 14 дни преди пътуването да са били в контакт с лице с доказано заболяване от ковид, както и че се задължават да съблюдават 7-дневна изолираност след идването им във Франция, като в края на този интервал се задължават да им бъде изработен втори RT-PCR тест за Ковид-19.

Като мярка за битка против разпространяването на пандемията, френските управляващи приканват за ограничение на пътуванията от и към Франция до прецизен най-малко. В случаите, когато пътуването се постанова по наложителни аргументи, се предлага на жителите да изтеглят приложението TousAntiCovid, да продължат да съблюдават така наречен жестове бариери (спазване на обществена отдалеченост, постоянно измиване на ръцете с вода и сапун или дезинфекцирането им с хидроалкохолен гел, носене на маска, проявление на внимание при съществуване на признаци на болестта Ковид-19).

Информация по отношение на ограниченията против разпространяването на Ковид-19 във Франция може да бъде получена на телефон 0800 130 000, както и на интернет страницата https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР