Снимка ПиксабейОт Външно излязоха с апел към всички българи, които

...
Снимка ПиксабейОт Външно излязоха с апел към всички българи, които
Коментари Харесай

МВнР: Препоръчваме на българските граждани да не пътуват до Малдивите

Снимка Пиксабей

От Външно излязоха с зов към всички българи, които имат намерение да посетят известна екзотична страна.  Във връзка със сигнали за инфектирани и карантинирани на Малдивите наши сънародници предлагаме на българските жители да не пътуват за Малдивите с изключение на при основна нужда.

Ако въпреки всичко пътуването е наложително, предлагаме на жителите да си създадат застраховка, покриваща карантиниране и лекуване при положение на COVID-19, както и да имат задоволително средства за покриване на разноски по настаняване, храна и самолетен билет, при положение на карантинирането им. Необходимо е и да се срещнат със здравните протоколи за предварителна защита от COVID-19, оповестени на 

Препоръчваме също по този начин българските жители да наблюдават известията на уеб страницата на Министерството на здравеопазването на Малдивите:

При позитивен тест при идването, по време на престоя или при определяне, че са били в контакт със инфектиран от COVID-19, българските жители следва да изпълнят разпорежданията на локалните здравни органи за карантиниране. Директните линии за контакт с Агенцията за отбрана на здравето на Малдивите (Health Protection Agency) са HPA call center: 1676, HPA direct line: 301-4494

Повече информация за рестриктивните мерки при пътешестване до Малдивите е оповестена на формалната интернет страница на Министерство на външните работи на адрес:

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Делхи, което е акредитирано за Малдивите, на следните телефони: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, както и на + 91 9910999498 при положение на изключителна обстановка и в отвън работно време, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР