Снимка ПиксабейЖестоко нападение отне човешки животи.Петима души са загинали и

...
Снимка ПиксабейЖестоко нападение отне човешки животи.Петима души са загинали и
Коментари Харесай

Петима са убити с лък в Норвегия

Снимка Пиксабей

Жестоко нахлуване лиши човешки животи.

Петима души са починали и двама са били ранени при нападение с лък, осъществено през вчерашния ден в Норвегия, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция. Инцидентът е станал в град Консберг, покрай Осло. Сигналът за нападението е подаден в 18.30 ч. локално време, добавя Ройтерс.

" Мога да потвърдя, че петима души са починали, двама са потърпевши, а един от потърпевшите е полицейски чиновник ", заяви представител на полицията, представен от ТАСС.

Норвежки медии до момента съобщаваха за най-малко четирима ранени, без да имат публично удостоверение.

Мотивите за офанзивата, осъществена на няколко места в град Конгсберг, включително в супермаркет, са незнайни на този стадий. Властите не изключват да става дума за терористичен акт.

Нападателят е арестуван и е работил самичък.

Към момента няма данни за починали или потърпевши български жители при нападението в Конгсберг, Норвегия, където въоръжен с лък и стрели мъж лиши живота на няколко души и рани други, заяви от пресцентърът на Министерство на външните работи.

Посолството ни в Осло поддържа контакт с локалните полицейски управляващи и следи обстановката.

Нападателят е арестуван, а към жителите на града е насочен апел да останат по домовете си, написа Novini.bg.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни в Осло на тел.: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР