Снимка: ПиксабейДобрич е поредният наш град, в който приеха нови

...
Снимка: ПиксабейДобрич е поредният наш град, в който приеха нови
Коментари Харесай

Въведоха вечерен час за заведенията в Добрич

Снимка: Пиксабей

Добрич е следващият наш град, в който одобриха нови строги ограничения за битка с разпространяването на ковид.

От през днешния ден на територията на област Добрич до края на месец ноември се не разрешават публичните мероприятия на закрито. В мощ влиза и вечерен час за заведенията за хранене и развлечения, пишат от БНР.
 
От през днешния ден със заповед на шефа на РЗИ в Добрич доктор Светла Ангелова се вкарва " зелен кулоар " от 8:00 ч. до 10:00 ч. за извършване на покупки в търговски обекти - магазини, аптеки и други, на лица над 60 година Препоръчва се лицата под тази възраст да не ги посещават в дадения времеви диапазон.
 
Въвежда се и " зелен кулоар " за визити при общопрактикуващите лекари за лица с остри респираторни болести и грипоподобни признаци от 12:00 ч. до 13:00 ч. преди обед и от 17:00 ч. до 18:00 ч. след обяд.
 
Заведения за хранене и развлечения ще работят до 23:00 ч. На пазарите и борсите би трябвало да бъде обезпечена отдалеченост от 1,5 м сред маси, сергии и щандове. Всички работещите там би трябвало да са наложително да носят маски. Въвежда се ограничение на лицата, участващи в групови празненства. Разрешава се наличието до 30 души при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения. 
 
Разпоредено е да бъдат разкрити спомагателни кревати в лечебните заведения на територията на област Добрич и в лечебните заведения за лекуване на пациенти с ковид, пише .
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР