Снимка PexelsЗатварянето на граници продължава. Дания затвори няколко по-малки гранични

...
Снимка PexelsЗатварянето на граници продължава. Дания затвори няколко по-малки гранични
Коментари Харесай

Дания затвори част от границата си с Германия

Снимка Pexels

Затварянето на граници продължава. Дания затвори няколко по-малки гранични пункта с Германия в ранните часове през днешния ден след увеличение на случаите на заразяване с мутирали варианти на ковид в северният немски град Фленсбург, съобщи ДПА.

Затворени са общо 13 по-малки гранични пункта, прецизираха управляващите.По-големите гранични пунктове ще останат отворени, само че инспекциите стават доста по-строги.

Датските управляващи предизвестиха по-рано за появяването на нови, по-силно заразни разновидности на ковид, в това число откритият в началото във Англия, който скоро се чака да бъде най-разпространеният в скандинавската страна.

Има известия, че английският вид е обвързван с увеличението на случаите във Фленсбург, провинция Шлезвиг-Холщайн, написа Българска телеграфна агенция. Кметът на града Зимоне Ланге удостовери, че английският вариант господства при инфекциите в немския град. Местните управляващи вкараха вечерен час за интервал от една седмица и не разрешиха частните събирания.Същевременно полският здравен министър Адам Неджелски през днешния ден не изключи вероятността да бъдат наложени ограничавания по границите на Полша със Словакия и Чехия поради увеличаващите се случаи на COVID-19.

Границите ще бъдат отворени за хора с негативни резултати от тест за ковид, само че това е за през днешния ден, защото динамичността на обстановката може да се промени, сподели той. Решението ще бъде взето идната седмица, добави Неджелски, потвърждавайки, че държавното управление обмисля ограничавания по южната граница на страната със Словакия и Чехия.

Министърът добави, че чака пикът на третата вълна на пандемията да бъде през март и април, като държавното управление обмисля също по този начин да върне рестриктивните мерки върху обществения живот в районите с най-вече случаи на COVID-19.

Полша смекчи някои ограничавания, като наскоро отвори ски курортите, кина, хотели и театри, само че управляващите предизвестиха, че може да се наложи ограниченията да бъдат върнати според от епидемиологичната конюнктура.

Страната сега изисква идващите с рейс или трен да останат 10 дни под карантина с някои изключения, в това число за хора с негативен тест или доказателство за сложена ваксина.

Новозаразените в Чехия и Словакия се усилват и доста лечебни заведения са със напълнен потенциал, добавя ДПА.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР