Снимка: PexelsЗа спиране на присъствените занимания на учениците призоваха учители

...
Снимка: PexelsЗа спиране на присъствените занимания на учениците призоваха учители
Коментари Харесай

Учители: Още един колега си отиде! Спрете присъствените занимания на учениците

Снимка: Pexels

За прекъсване на присъствените занимания на учениците приканиха учители от цяла България. Те разпространиха отворено писмо, в което като причина за апела си показват, че още един техен сътрудник си е отишъл след Ковид. Така жертвите в съсловишето са станали 83. Позицията на " Учители за безвредно обучение " бе разпратена до премиера Бойко Борисов, здравния министър Костадин Ангелов и просветния министър Красимир Вълчев, публикувано и до медиите, съобщи Bulgaria ON AIR.

 
Ето и цялостния текст на позицията:
 
" Учителското съсловие осиротя с още един собствен сътрудник - осемдесет и третия /83/,загубил борбата с Ковид-19. Спря да бие сърцето на обичан начален преподавател от ОУ “Чудомир ”- Казанлък.
 
Екипът на Учители за безвредно обучение упорства за неотложно прекратяване на присъствените образователни занятия във всички образователни заведения в страната, частни езикови и просветителни школи.
 
Възстановяването на присъственото образование от 04.01.2021г. и разхлабването на ограниченията докара до фрапантно утежняване на епидемиологичната конюнктура в страната. Редица изследвания потвърждават, че точно учебните заведения са главен мотор на пандемията. Данните, към днешна дата демонстрират точно това:
 
- У нас към този момент свободно се популяризира Британския вариант на вируса;
 
- Според проучване оповестено от Ройтерс с 67% повече са приетите в болница, които са инфектирани с Британския вариант спрямо хора, инфектирани с други разновидности. Британският вид на вируса в Дания е виновен за близо 2/3 от всички нови инфекции;
 
- Към 24.02.2021г. четиринадесетдневната заболяемост е 217.9 души на 100 000 население; - Увеличава се броят на инфектираните деца, както и броят на приетите в болница и интензивните случаи;
 
- Към 21.02.2021 година 19 от 28 области в страна са в алена зона, поради нараснала 14-дневна заболяемост;
 
В страната към момента не са имунизирани доста учители, изявили своето категорично предпочитание. Недостигът на ваксини за тях излага живота им на голям риск. Учителското съсловие даде наедно с лекарите най-вече жертви от началото на епидемията. Настояваме предпочитано да бъдат обезпечени ваксини за всички искащи учители.
 
Затварянето на образователните заведения и въведените през ноември противоепидемични ограничения доведоха до положителни резултати и позитивна наклонност в преодоляването на епидемията в страната. Затова считаме, че опазването на човешкият живот би трябвало да бъде приоритет при взимане на решения за справяне с рецесията. Затварянето на учебните заведения ще докара до доста понижение на новозаразените и опазването на хиляди човешки животи ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР