Снимка PexelsВсички, които искат да се ваксинират срещу вируса, могат

...
Снимка PexelsВсички, които искат да се ваксинират срещу вируса, могат
Коментари Харесай

Отварят зелените коридори за ваксинация срещу Covid-19

Снимка Pexels

Всички, които желаят да се имунизират против вируса, могат да го създадат и по време на Великденските празници. Днес отварят зелените коридори за имунизация против Covid-19.  Без авансово записване  ще се ваксинира главно с иРНК имунизацията на Pfizer/BioNTech. На искащите ще може да бъде сложена и аденовирусната ваксина на " АстраЗенека ". 

Списък с краткотрайните имунизационни пунктове в страната може да бъде открит на интернет страницата на здравното министерство, както и на сайта .

В 3 общини в Пазарджишка област  се възвръща свободната имунизация. Зелените коридори  ще останат отворени до 9-ти май, сподели шефът на РЗИ доктор Фани Петрова:

" През 10-те дни ще работят три кабинета - в МБАЛ-Пазарджик, Унихоспитал, също ще работи, в Панагюрище, и МБАЛ " Здраве " във Велинград. Часовите шпации са оповестени на уеб страницата на инспекцията, откъдето жителите могат да ги видят. Ще разполагаме с ваксини на Pfizer/BioNTech, както и с АстраЗенека. Има и дребни количества " Модерна ", които също ще бъдат дадени на имунизационните кабинети. Отново призоваваме жителите да проявят разсъдък и да продължаваме да съблюдаваме ограниченията, тъй като заплахата не ни е подминала "

В Плевен  не се изисква авансово записване и има избор на ваксина -  сред Pfizer/BioNTech и " АстраЗенека "

Зелен кулоар се разкрива в болница " Свети Панталеймон " на 30 април и на 3 май във времето от 9 до 16 часа. Не се изисква авансово записване, сподели лекар Илиян Минчев, шеф на РЗИ.

" Всички искащи ще бъдат ваксинирани, по избор с " Пфайзер " или с " Астра ".

Достатъчно ваксини има и за персоналните лекари.

" Личните лекари са зарадени и с векторна ваксина, и с РНК ваксина. Всеки при последното разпределяне е взел, колкото е решил, че може да направи до края на празниците, тъй като пет дни е животът на флакона на " Пфайзер-Байонтех ", в смисъл няма по какъв начин да се презапаси ".

РЗИ регистрира и намаляване на новозаразените с ковид.

" Очаквам от понеделник към този момент да влезем в зеленият бранш, т.е. заболяваемост под 10/1000, което е причина за отпадане на още много от ограничаващите ограничения ".

В УМБАЛ Бургас  - МЦ " Св. Николай Чудотворец " също има зелен кулоар. Приоритетно ще се обслужват обаче, записалите се през Единния електронен портал, защото количествата ваксини за тях са заделени.

Другите свободни ваксини ще се употребяват за искащи, които не са записани и ще се слагат до привършване. Кабинетът разполага с препаратите на " Пфайзер " - " Байонтех ", " Модерна " и " АстраЗенека ".

Във Варна  също работят  зелените коридори за имунизация по време на празниците, написа bnr.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР