Снимка PexelsВсе още има затворени граници и така ще е

...
Снимка PexelsВсе още има затворени граници и така ще е
Коментари Харесай

До 21 февруари не може да се преминава от Канада към САЩ и обратно

Снимка Pexels

Все още има затворени граници и по този начин ще е още незнайно какъв брой време. Канада и Съединени американски щати се споразумяха поради пандемията от новия ковид да не отварят общата си граница най-малко до 21 февруари, съобщи през днешния ден канадският министър председател Джъстин Трюдо. " Канада удължава (ограничителните) ограничения на границата със Съединени американски щати с още 30 дни, до 21 февруари ", сподели Трюдо пред публицисти. Той изясни, че това е належащо за сигурността на жителите на двете страни поради продължаващата пандемия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Канадско-американската граница бе затворена на 21 март предходната година, като бе въведена възбрана за всички несъществени пътувания, в частност за туризъм. Канадският министър председател съобщи тогава, че рестриктивните мерки ще останат в действие, до момента в който двете страни не се убедят, че нормалният режим на прекосяване на границата не води до опасности за здравето на хората.

Срокът на деяние на последните съгласувани от двете страни рестрикции изтичаше на 21 януари. Канада и Съединени американски щати споделят най-дългата сухоземна граница в света. Тя е дълга съвсем 9000 километра.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР