Снимка PexelsВластите на Гърция взеха решение, което изглежда логично с

...
Снимка PexelsВластите на Гърция взеха решение, което изглежда логично с
Коментари Харесай

Гърция удължи строгите мерки срещу коронавируса до 7 януари

Снимка Pexels

Властите на Гърция взеха решение, което наподобява разумно предвид на върлуващата пандемия от ковид. В южната ни съседка удължиха до 7 януари строгите ограничаващи ограничения, целящи да понижат разпространяването на ковид, в това число полицейския час през нощта и възбраната за пътешестване отвън префектурата по местоживеене, оповестява в. “Катимерини ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Училищата, заведенията за хранене, питейните заведения, фитнес залите, ски курортите и съдилищата ще останат затворени до тази дата, уточни държавният представител Стелиос Пецас.

Той добави, че държавното управление ще разгласи ограничения за църквите, фризьорските салони и магазините по-късно тази седмица.

Гърция разгласи втори за тази година локдаун на 7 ноември в началото за три седмици, след което го удължи на два пъти – до 7 и до 14 декември.

Съгласно ограничаващите ограничения в страната работи полицейски час, който не разрешава излизане от вкъщи в интервала сред 21.00 и 05.00 часа, не се позволява излизане отвън префектурата по местоживеене, носенето на маски е наложително както на закрито, по този начин и навън, затворени са заведенията за публично хранене, магазините за нехранителни артикули, театрите, кината, музеите, лимитирани са визитите в черква, припомня ТАСС.

Гърция е записала 115 471 случая на ковид и 3003 смъртни случая от началото на пандемията.

Средният брой на дневните случаи за седемдневен интервал сега е 1609 по отношение на 2674 в средата на ноември, означи Пецас, представен от АП.

Страната наложи първата национална карантина скоро след появяването на първия случай на Ковид-19 през февруари.

С стопанска система, излизаща от десетилетна дългова рецесия, Гърция беше принудена да отвори жизненоважния туристически бранш в разгара на летния сезон, показва Ройтерс.

От октомври страната регистрира внезапно нарастване на случаите, главно в Северна Гърция, където лечебните заведения не престават да работят с цялостен потенциал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР