Снимка: PexelsВирусологът Ива Христова смята, че сега е моментът да

...
Снимка: PexelsВирусологът Ива Христова смята, че сега е моментът да
Коментари Харесай

Вирусологът Ива Христова: Носенето на маски е най-малкото, което можем да направим

Снимка: Pexels

Вирусологът Ива Христова счита, че в този момент е моментът да се ограничи разпространяването на ковид, само че това няма по какъв начин да стане без съществени ограничения. По думите й, носенето на маски е най-малкото, което можем да създадем за реализиране на задачата.

Според нея може да се чака още по-голямо нарастване на вирусоносителите. Значителен е шансът всеки от нас да се болести. Затова би трябвало да пазим себе си и другите, уверена е проф. Христова, която приказва в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Тя изясни настоящия скок в повишаването на случаите със захлаждането на времето. През лятото, на високи температури вирусът не е по този начин издръжлив.

Без да се ангажира с точни прогнози, тя счита, че в този момент е моментът разпространяването да се ограничи по този начин, че да остане в зоната на платото.

Проф. Христова към този момент не вижда задоволително съображение за наново цялостно затваряне на хората по домовете им. Дори и по този начин, по нейно мнение, ще бъде мъчно да се спре разпространяването на респираторния вирус.

Що се отнася до ситуацията на лекарите сега, тя беше безапелационна, че здравната ни система изпитва дефицит на инфекционисти, а тези, които са на първата линия, към този момент са на лимита на силите си.

През осемте месеца от началото на епидемията е направено доста в научните проучвания както за изследване на самия вирус, по този начин и за използваните лекувания на пациентите.

Ваксината ще бъде единственото несъмнено решението на казуса, само че тя не би могла да бъде подготвена преди пролетта на 2021 година, уверена е проф. Христова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР