Снимка PexelsВажно решение за мерките срещу разпространение на коронавируса взеха

...
Снимка PexelsВажно решение за мерките срещу разпространение на коронавируса взеха
Коментари Харесай

Гърция разхлабва мерките срещу ковид за Коледа

Снимка Pexels

Важно решение за ограниченията против разпространяване на ковид взеха в Гърция. То е напълно съобразено с Коледните празници.

Гръцките управляващи оповестиха през днешния ден, че ще вкарат отчасти облекчение на ограниченията по време на коледните празници на фона на повишената епидемиологична тежест в страната.

Търговците ще извършват поръчките на своите клиенти онлайн, без да могат да пускат гости в магазините от 13 декември до 7 януари. Фризьорските салони ще отворят още веднъж в понеделник, 14 декември, като работното им време ще бъде в интервала от 07:00 до 21:00 часа. Книжарниците също ще могат да отворят в понеделник, като се съблюдава условието за стеснен брой клиенти.

Църквите ще отварят порти единствено на Коледа и Богоявление при съблюдаване на всички нужни ограничения за отбрана. В храмовете ще могат да влизат  единствено по девет души едновременно, а в катедралите - 25. На Богоявление няма да има обичайното мятане на кръста във водата, заяви „ Катимерини ”.

Лицата, които летят за Гърция през интервала 18 декември-7 януари, ще би трябвало да останат наложително в 3-дневна карантина след идването си, както и да се подложат на бърз антигенен тест на летището и да дадат негативен PCR тест.

От 13 декември до 7 януари ще бъде в действие народен комендантски час от 22:00 часа до 5:00 ч. сутринта. Излизането на открито ще бъде допустимо единствено след приемане на особено позволение посредством SMS за посещаване на магазин за търговия на дребно.  Решението за тези ограничения се наложи, откакто здравните управляващи се оплакаха, че броят на пациенти на командно дишане  в отделенията за интензивно лекуване понижава с разочароващо мудни темпове, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР