Снимка: PexelsВ Словения учебната година започва след седмица и Министерството

...
Снимка: PexelsВ Словения учебната година започва след седмица и Министерството
Коментари Харесай

В Словения уволняват учителите, които отказват да се тестват за Ковид

Снимка: Pexels

В Словения образователната година стартира след седмица и Министерството на образованието изпрати писмо, в което се показва, че чиновниците могат да бъдат уволнени, в случай че откажат да бъдат тествани за COVID-19.

" Всички чиновници на учебни заведения, тези, които ги посещават, тези, които са били имунизирани и тези, които са били тествани, би трябвало да имат PCR тест, а тези, които не са били имунизирани или които не са се разболели, ще би трябвало да бъдат тествани всяка седмица ", декларират от словенското просветително министерство, оповестява Българска национална телевизия.

" Неоправдания отвод от тестване ще се смята за нарушаване на трудовите отговорности, което значи, че чиновниците ще получат предизвестие за уволняване или ще стартира процедура по уволняване, а същото ще се отнася и за чиновниците, които отхвърлят да носят защитна маска ", се споделя още в писмото.

Съгласно рекомендациите, в случай че ученикът не носи маска, не би трябвало да му се не разрешава влизането в класната стая, само че родителите ще би трябвало да бъдат известени за нарушаването и казусът ще бъде предаден за инспекция.

В Словения епидемиологичната обстановка се утежни. През последните 24 часа са регистрирани 508 новоинфектирани, 98 пациенти са приети в болница, 19 от които са в интензивни отделения.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР