Снимка PexelsВ Мадрид ще посрещат Нова година на закрито, заради

...
Снимка PexelsВ Мадрид ще посрещат Нова година на закрито, заради
Коментари Харесай

Без Нова година на открито в Мадрид

Снимка Pexels

В Мадрид ще посрещат Нова година на закрито, поради опасност от Ковид, режши държавното управление на испанската област. Целта е хората да не се събират по площадите, оповестиха през днешния ден в Туитър локалните здравни управляващи, представени от ТАСС.

Тази мярка се отнася също до централния площад на испанската столица " Пуерта дел Сол ", където през минали години се събираха хиляди хора, с цел да изядат 12 гроздови зърна под звъна на часовниковата кула. " Автономната област Мадрид реши да анулира всевъзможни празнични прояви под звъна на камбанариите за Нова година по площадите или на публични места в региона ", оповестиха управляващите. Освен това ще бъдат въведени ограничения против огромни скупчвания от хора до 7 януари. Празничните шествия на 5 януари (кавалкадата на тримата влъхви - Cabalgata de los Reyes Magos) ще бъдат проведени също при съблюдаване на ограничаващи ограничения, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано испанското държавно управление разгласи ограничавания за напредване сред областите от 23 декември до 6 януари. Изключение се прави за срещи с родственици. На обеди и вечери за Коледа и Нова година е позволено да се събират не повече от 10 души.

От началото на пандемията в Испания са регистрирани повече от 1 670 000 инфектирани с КОВИД-19 и над 46 000 умряли от болестта. В края на октомври испанското държавно управление още веднъж вкара в страната изключителна обстановка, проължена до май следващата година.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР