Снимка: PexelsВ края на миналата седмица от изказване на служител

...
Снимка: PexelsВ края на миналата седмица от изказване на служител
Коментари Харесай

БНТ: Ученик без маска в коридора - персонална глоба за директора

Снимка: Pexels

В края на предходната седмица от изявление на чиновник на РЗИ стана ясно, че шефове на учебни заведения ще бъдат глобявани като физически лица, в случай че има деца без маски в коридорите, оповестява Българска национална телевизия. Това провокира неодобрение и напрежение измежду шефовете.

Директорът на столично учебно заведение приканва възпитаник да съблюдава разпоредбите за носене на маска. Директор на друго столично учебно заведение прави същото.

Мариета Димитрова - шеф на 38 ОУ " Васил Априлов ": Децата са си деца. В момента, както виждате, подсещаме им, само че въпреки всичко те не помнят, губят ги.

Общо взето сме се трансформирали в пъдари. Ако контрольор на РЗИ забележи, възпитаник без маска в коридора, ще има лична санкция за шефа - това бе оповестено в петък.

Мариета Димитрова - шеф на 38 ОУ " Васил Априлов ": Разбрах от медиите, от един репортаж на Българска национална телевизия. Ние нямаме писмо, не сме известени.

Весела Палдъмова - шеф на 134 СУ " Димчо Дебелянов ": Официално и все още нямаме писмо от РЗИ, с което да бъдем осведомени, че предстоят такива наказания.

От медиите разбираме какъв е размерът на тази санкция и че ще бъдем глобявани като физически лица.

Ралица Кирилова - зам.-директор на 18 СУ " Уилям Гладстоун ": Аз самата не съм видяла нито размера на санкцията, нито въпросната глоба по какъв метод се постанова.

Напрежение измежду шефовете има. Още в края на предходната седмица от Съюза на работодателите в системата на националната култура желаеха незабавна среща с представители на МОН и РЗИ.

Весела Палдъмова - шеф на 134 СУ „ Димчо Дебелянов ": 100% от шефовете в народен мащаб не са съгласни това да се случва.

Мариета Димитрова - шеф на 38 ОУ " Васил Априлов ": Директорът като физическо лице мъчно ще издържи на санкции от 2000 лв., тъй като заплатата му не е толкоз.

Според министъра на образованието функционалността на учителите не е да бъдат пъдари.

Красимир Вълчев - министър на образованието: Разбира се, шефът би трябвало да носи отговорност за всичко, което се случва в една просветителна институция, само че представете си едно учебно заведение от 500 деца, когато всички деца излязат в междучасието, разбирате, че е невероятно това да се обезпечи като надзор нито от шефа, нито от учителите.

Според доктор Ирина Гайтаневска от Регионалната здравна ревизия налагането на санкции на шефовете е опция, която съществува.

Д-р Ирина Гайтаневска - шеф на отдел " Епидемиология и надзор на заразните заболявания " в РЗИ: Не знам за какво незабавно почваме да приказваме за негатива за финансовата санкция. Със сигурност, в случай че има открити груби нарушавания, това е в нашите права.

Отправихме питане към РЗИ къде е регламентирано на какъв принцип ще бъдат глобявани шефовете и в какви случаи ще се ползва санкцията. Не получихме отговор. Докато всичко се обясни, на шефовете им остава да се надяват, че децата ще се отнасят към носенето на маски като това момиченце.

Мила Денкова - родител на възпитаник в 3 клас: Тя е доста прецизна и даже в клас носи, тъй като стои на първия чин и се тормози, че ще болести госпожата.

Среща сред шефове, министерство и РЗИ се чака да има в сряда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР