Снимка: PexelsВ Кипър решиха да оставят без заплата духовници, които

...
Снимка: PexelsВ Кипър решиха да оставят без заплата духовници, които
Коментари Харесай

В Кипър оставят без заплата свещеници, които проповядват против ваксините

Снимка: Pexels

В Кипър взеха решение да оставят без заплата духовници, които проповядват срещу имунизациите против ковид. Те дори може да бъдат отстранени, гласят новите инструкции в Кипърската православна черква. В същото време здравното министерство сигнализира за огнища на Covid в църкви и манастири.

В Светия Синод са получени тъжби, че духовници не съблюдават решението му в поддръжка на имунизацията, взето единомислещо предходната седмица, и не престават да заблуждават вярващите за нея, заяви архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори.

Тези свещеници ще бъдат призовани „ да се извинят както на Синода, по този начин и на обществеността, която са подвели с подправени проповеди, и да изразят друго мнение ”, в противоположен случай те ще бъдат осъдени, предизвести главата на Кипърската черква.

„ Управлението на пандемията не е нито църковен, нито нравствен въпрос - това е медицински проблем “, акцентира архиепископът при оповестяването на новите църковни ограничения, съобщи БНР.

В същото време здравните управляващи сигнализират за огнища на Covid случаи в църкви и манастири.

С ковид са 11 от 12-те монахини от манастир в област Ларнака, като 6 от тях са приети в болница с тежки признаци. Всички те не са имунизирани. В болница в Лимасол в рисково положение са и трима свещеници от църкви в града.

80-годишният архиепископ Хрисостомос Втори заяви, че идната седмица той ще получи третата доза ваксина.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР