Снимка: PexelsВ Испания учебната година ще започне присъствено, обявиха ден

...
Снимка: PexelsВ Испания учебната година ще започне присъствено, обявиха ден
Коментари Харесай

В Испания: Очаква ни по-спокоен септември. Учениците започват присъствено

Снимка: Pexels

В Испания образователната година ще стартира присъствено, оповестиха ден преди началото й от Министерството на образованието. " Въпреки че още веднъж сме в условия на пандемия, този септември ще е доста по-спокоен от предишния поради имунизираните учители и огромния брой възпитаници, които към този момент са получили най-малко една доза от ваксина против COVID-19 ", оповестиха от там, оповестява БНР.

При близо 72 % изцяло имунизирано население Испания стартира с оптимизъм новата образователна година. Маските за децата над 6-годишна възраст остават наложителни в закритите пространства на учебните заведения, както и дистанцията от най-малко 1 метър и 20 сантиметра, само че към този момент броят на учениците в класните стаи може да бъде същият като преди пандемията.

Автономните райони имат всички пълномощия сами да вземат решение какви спомагателни ограничения да подхващат за безвредното протичане на образователната година. Както и предходната, тази година ще бъде присъствена, като на онлайн образование ще се разчита единствено в изключителни обстановки. В случай на инфектиран възпитаник ще се карантинират единствено най-близките му контакти и ще се разчита на отговорността на родителите да осведомят учебното заведение, в случай че детето им има признаци.

В образователните стаи ще е наложителна така наречен кръстосана вентилация, която ще се обезпечава от отворената врата и прозорци. Дезинфекцията ще е регулярна през час и половина, а спортните действия ще се правят единствено навън.

Извънкласните действия ще продължат в групи,  не по-големи от 20 деца, а влизането и излизането от учебните заведения ще се прави през разнообразни входове.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР