Снимка: PexelsВ Испания може да махнат задължителното носене на маски

...
Снимка: PexelsВ Испания може да махнат задължителното носене на маски
Коментари Харесай

В Испания може да махнат носенето на маски на открито

Снимка: Pexels

В Испания може да махнат наложителното носене на маски навън. Причината е в положителния прогрес на имунизационния развой, съобщи шефът на Центъра за съгласуваност и изключителни обстановки Фернандо Симон.

По думите му, с цел да се направи мярката по-гъвкава, може тя да се обмисли първо при групи от популацията, да вземем за пример в жилища с висок обсег на имунизация и при съблюдаване на другите защитни ограничения.

" Все още нямаме заболеваемост, нито обсег на имунизацията, нито задоволително висок имунитет в общността за разпределяне на персоналните ограничения за отбрана ", предизвести Фернандо Симон.

През последните 14 дни в Испания случаите спаднаха до 152 на всеки 100 000 поданици. Ваксинацията в страната напредва с положителни темпове и е допустимо всички самостоятелни общности скоро да бъдат в подобаваща епидемиологична обстановка.

Испания: Ваксината на " Астра Зенека " да се ползва при хора сред 60 и 65 година

Всеки ден сред 0,5% и 1% от популацията получава една от дозите на имунизациите, уточни Фернандо Симон, което по думите му приближава Испания до груповия имунитет и прави възобновяване на растежа на инфекциите по-трудно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР