Снимка: PexelsВ Чехия заведенията отвориха в знак на протест срещу

...
Снимка: PexelsВ Чехия заведенията отвориха в знак на протест срещу
Коментари Харесай

В Чехия заведенията отвориха в знак на протест срещу мерките

Снимка: Pexels

В Чехия заведенията отвориха в символ на митинг против ограниченията за битка с разпространяване на ковид. Пъбове и заведения за хранене в страната са затворени от октомври, съобщи Франс прес.

" Отдавна сме разочаровани от държавното управление и желаеме да покажем, че то е избрало неверния път ", изясни за Агенция Франс Прес Иржи Янечек, шеф на кръчма " Мали Янек " в град Инце югозападно от Прага. " Писнало ни е и съгласно нас министрите би трябвало да помислят за отдръпване от постовете си ", добави съоснователят на придвижването - основател на тази акция, в която се чака да се включат стотици заведения.

Днес по обяд " Мали Янек " бе на половина цялостна с непрекъснати гости, отпиващи бира, и фамилии, поръчали свински ребърца или панирани пържоли, а келнерите тичаха забързани сред масите. Отворените заведения може да бъдат санкционирани най-много 20 000 крони (765 евро), посочи за Агенция Франс Прес Вит Хофман, представител на кметството в Прага.

Ресторантите, пъбовете, питейните заведения, кината, театрите, зоологическите градини, спортните зали и множеството магазини в страната с 10,7 милиона поданици са затворени от октомври; рестрикциите бяха леко смекчени по Коледа.  Създадено през есента, придвижването против държавните ограничения бе основател на хепънинг при започване на месеца, когато в центъра на Прага бяха подредени бирени халби в линия, достигнала цялостен километър. Неотдавна то прерасна в политическо придвижване - пъбовете се трансфораха в клубове, където негови членове и последователи се събират, " както се събират нашите политици в стола на Народното събрание ", разяснява съоснователят на придвижването Давид Бискадски

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР