Снимка: PexelsВ Бургас може да спрат присъствените занимания на учениците

...
Снимка: PexelsВ Бургас може да спрат присъствените занимания на учениците
Коментари Харесай

В Бургас може да спрат присъствените занимания на учениците от 5 до 12 клас

Снимка: Pexels

В Бургас може да спрат присъствените занимания на учениците от 5 до 12 клас. Градът е измежду тези с най-висока заболеваемост от ковид. Сериозен е и процентът на откритите случаи на английския вид на COVID-19.

Днес следва съвещание на регионалния щаб, като ще бъде препоръчано маските навън да са наложителни, а образователните занятия за учениците от 5-и до 12-и клас да бъдат прекратени. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

Той прикани за критерии, към които да се обединят превантивните ограничения и готовността на лечебните заведения да одобряват нараствания брой болни.

По думите му обстановката наподобява на тази през ноември и декември, само че в този момент опитът на медиците против заболяването е по-голям.

Д-р Паздеров предизвести, че поради английския вид на ковид все по-често боледуват младежи.

" Зелените коридори " за имунизиране ще работят от на следващия ден сутринта, сподели още доктор Георги Паздеров. Уточни, че за Бургас са нужни повече ваксини.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР