Снимка: PexelsУчителите в столични школа предупреждават учениците си, че ако

...
Снимка: PexelsУчителите в столични школа предупреждават учениците си, че ако
Коментари Харесай

Учениците, които нарочно не пуснат камерата и микрофона по време на тест, ще получат двойка

Снимка: Pexels

Учителите в столични школа предизвестяват учениците си, че в случай че преднамерено не пуснат камерата и микрофона на електронното си устройство по време на тест, ще получат двойка.

Целта е да се предотврати преписването и подсказването, което се оказва всеобща процедура от страна на доста родители, които дружно с децата си са затворени у дома и им оказват помощ с уроците. Правилата за организация на контролните и класните се дефинират от самия преподавател, разяснява пред „ Телеграф “ Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на столичното 119-о СУ. По думите му тези правила учителят би трябвало да ги регламентира по този начин, че да са ясни за всички.

Неписано предписание е, че при изпитване, с цел да има добра връзка, е добре камерата на устройството да е включена, с цел да може учителят и ученикът да се виждат очи в очи, сподели още Стаматов. Той обаче счита, че с контролни и класни не трябва да се избързва, те нямат незабавен темперамент и могат да бъдат отсрочени за времето, когато се чака най-малко част от учениците да се върнат в школата, където да бъдат изпитвани в действителна среда. Разбира се, по този начин може да се натрупат доста класни едновременно, само че би трябвало да изберем по-малкото зло, сподели Стаматов.

Директорът на столичното 51-во СУ Асен Александров също разяснява, че няма централизирано условие по какъв начин да бъдат провеждани тестванията по обособените предмети. Всяко учебно заведение взема решение единствено съгласно платформата, с която работи, посочи той. Работата на учителя обаче не е полицейска и не трябва да се натъртва чак толкоз доста на това някой да не препише, още повече че може да се направи анализ на класната работа и учителят да зададе въпроси на ученика, на които той би трябвало да отговори, сподели Александров.

Отделно приложение на Гугъл classroom пък дава опция, когато учениците пишат в действително време в Docs и изпратят работата си, да се наблюдава дали някой текст е заимствуван.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР