Снимка PexelsТалибаните решиха да разпродават имущество на служители от предишната

...
Снимка PexelsТалибаните решиха да разпродават имущество на служители от предишната
Коментари Харесай

Толо нюз: Талибаните затънаха в неплатени сметки за ток

Снимка Pexels

Талибаните взеха решение да разпродават имущество на чиновници от предходната власт, напуснали Афганистан, в опит да обслужват отговорностите й към непознати електроенергийни компании, оповестява частната телевизия " Толо нюз ", представена от " ".

Парите би трябвало да покрият главно сметки за електрическа енергия към Узбекистан, Туркменистан, Таджикистан и Иран съгласно шефа на енергийната корпорация ДАБС Сафиулла Ахмадзай. Може да спрат електроподаването " когато изискат ", сподели за " Ал Джазира " Ахмадзай.Четирите прилежащи страни би трябвало да получат от Афганистан 62 млн. $. Освен парцели на избягали чиновници ще бъдат наранени и живеещи в страната, които не заплащат с месеци или години.

Очаква се назначеното от талибаните държавно управление да утвърди този ход, който може да покрие краткосрочните отговорности на страната, само че не и да реши казуса дълготрайно.

Според осведомени сушата тази година усложнява генерирането на електричество от локални запаси, измежду които е силата от Водноелектрическа централа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР