Снимка PexelsСлужбата за външна политика на ЕС смята, че в

...
Снимка PexelsСлужбата за външна политика на ЕС смята, че в
Коментари Харесай

Службата за външна политика на ЕС в „Туитър“: В Беларус има над 470 задържани

Снимка Pexels

Службата за външна политика на Европейски Съюз счита, че в Беларус са арестувани над 470 души по политически обвинявания. Съобщението беше оповестено в „ Туитър “ във вторник от Европейската работа за външна активност, която се управлява от висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, предава ТАСС, представена от  " ".

„ Повече от 470 души, както знаем, са в пандизите в Беларус, единствено тъй като са поискали свободни и почтени избори. Европейски Съюз показва взаимност с политическите пандизчии и жителите на Беларус. Не може да има безотговорност за нарушавания на правата на индивида, всички извършители би трябвало да бъдат изправен пред правораздаването “, се споделя в известието.

Към този туит е прибавен двуминутен видеоклип, който споделя в фотоси историята на насилственото приземяване на аероплан на Ryanair в Минск, последвано от ареста на един от създателите на Телеграм-канала NEXTA Роман Протасевич, приет за екстремист в Беларус. Видеото приключва с думите, че този случай „ не е изолиран “ и заричане за нови наказания на Европейски Съюз против Беларус. В момента Европейски Съюз приготвя нов черен лист от юридически и физически лица, както и пакет от стопански наказания против Минск.

Ситуацията към полетите до и през Беларус се утежни на фона на насилственото приземяване на аероплан на Ryanair в Минск на 23 май. Самолетът по маршрута Атина - Вилнюс кацна на летището в Минск след известие за взривно устройство на борда. Информацията за добива не беше доказана. По-късно стана известно, че на борда на самолета са създателят на Телеграм-канала NEXTA, който е приет за екстремист в Беларус, Роман Протасевич, търсен от управляващите, и София Сапега, съветска гражданка, която хвърча с него. Те бяха арестувани от чиновници на белоруските правоприлагащи органи. Вечерта на същия ден самолетът излетя от Минск и скоро кацна във Вилнюс.

На Запад дейностите на беларуските управляващи бяха посрещнати с яростна рецензия и наказания. Страните от Европейски Съюз не разрешиха полетите на самолетите на своите самолетни компании през Беларус и не разрешиха на беларуските превозвачи да навлизат във въздушното пространство на Съюза.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР