Снимка: PexelsШвеция е с по-ниска смъртност от страните с локдаун,

...
Снимка: PexelsШвеция е с по-ниска смъртност от страните с локдаун,
Коментари Харесай

Швеция с по-ниска смъртност от страните с локдаун

Снимка: Pexels

Швеция е с по-ниска смъртност от страните с локдаун, демонстрират новопубликувани данни. Както е известно, скандинавската страна не затвори нищо за разлика от огромна част от света. Сега в Швеция има по-нисък скок на смъртността, написа американското издание Washington Examiner, представени от Фокус.

Данните на статистическата организация на Европейския съюз Евростат разкриват, че Швеция е имала 7,7% повече смъртни случаи през 2020 година от междинния брой през предходните четири години. Белгия и Испания, страни, които постановат неколкократно строга карантина по време на пандемията, записват превишаване на смъртността надлежно от 16,2% и 18,1%. 

От 30-те страни, за които са налични статистически данни, Швеция е с по-добра смъртност от 21 от тях. Но Швеция сподели по-лоши резултати от своите северни съседи, като Дания записва с 1,5% повече, а Финландия с 1%. Норвегия не записва скок в смъртността за 2020 година

Главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел, спорна фигура в огромна част от Европа, съобщи, че данните би трябвало да провокират подозрения по отношение на ефикасността на ограничаващите ограничения.

" Мисля, че в този момент хората евентуално ще помислят доста деликатно за тези тотални локдауни, какъв брой положителни са били в действителност “, сподели Тегнел.

" Може да са имали резултат в кратковременен проект, само че когато го погледнете през цялата пандемия, става все по-съмнително “. Въпреки че методът на Швеция към пандемията бе обект на яростни рецензии както в страната, по този начин и изключително в чужбина, 43% от шведите показват убеденост в метода, по който страната им се оправя с пандемията. Междувременно 30% споделят, че нямат доверие в метода на страната. 

Но някои специалисти по инфекциозни заболявания показаха нерешителност във връзка с данните, макар че признаха, че цифрите демонстрират преимуществата на метода на Швеция.

" Всички ние би трябвало да бъдем в действителност деликатни при тълкуването на данните за гибелта, свързани с COVID-19, без значение от източника им - нито един от тях не е съвършен “, сподели Марк Улхаус, професор по епидемиология на инфекциозните заболявания в Университета на Обединеното кралство в Единбург.

" Те повдигат въпрос дали в действителност тактиката на Швеция е била релативно сполучлива. Те сигурно повдигат този въпрос “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР