Снимка PexelsЩе се въведе ли най-популярната валута в България?58% от

...
Снимка PexelsЩе се въведе ли най-популярната валута в България?58% от
Коментари Харесай

Тренд: 21 процента от българите подкрепят въвеждането на еврото

Снимка Pexels

Ще се вкара ли най-популярната валута в България?

58% от българите не поддържат въвеждането на еврото като публична валута в страната. Само 21% от сънародниците ни утвърждават промяната на лв.. Останалите 21% са дали отговор, че не могат да преценяват. Това сочи изследване на организация Тренд, извършено през септември 2021 година Данните по време на събитието показа Анастас Стефанов, шеф на организацията.

Допитването е направено особено за финансовия конгрес NEXT DIFI 2021, проведен b2b Media за пета година.

Допитването включва и други въпроси.

71% считат, че въвеждането на еврото ще докара до повишение на цените в България. Също по този начин 65% са на мнение, че страната не дава задоволително информация за последствията от приемането на новата валута. Това може би e един от най-ключовите фактори, защото по множеството от заложените въпроси близо една трета от хората нямат позиция, написа

27% от запитаните считат, че страната ни е задължена да влезе в еврозоната, само че 44% не са съгласни с това умозаключение.

Над 40% чакат отрицателни последствия за българската стопанска система. Само 15% от запитаните са съгласни с изказванието, че присъединението ни към еврозоната ще понижи лихвите по заемите, 46% считат таман противоположното, а 39% не могат да преценяват.

На по-обобщаващия въпрос " Според Вас персонално по какъв начин ще се промени България при приемане на еврото? "  19% дават отговор " към по-добро ", 47% " към по-лошо ", 15% дават отговор, че нищо няма да се промени и 19% остават без ясна позиция.

Припомняме, че изследване на Евробарометър, извършено измежду седемте страни членки, които към момента не са се включили към еврозоната, през юли още веднъж сподели, че българите всеобщо чакат повишение на цените, а 52% от запитаните поддържат въвеждането на еврото, пише
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР