Снимка: PexelsСериозни мерки срещу коронавируса в Кипър. Те ще породължат

...
Снимка: PexelsСериозни мерки срещу коронавируса в Кипър. Те ще породължат
Коментари Харесай

От утре в Кипър действа вечерен час и частичен локдаун. Ограничения чак до 15 януари

Снимка: Pexels

Сериозни ограничения против ковид в Кипър. Те ще породължат месеци наред.

 Ограничителните ограничения против разпространяването на ковид в страната ще са в действие до 15 януари следващата година.

Заедно с това ще бъдат приложени проекти за финансова и обществена поддръжка, разгласи довечера президентът Никос Анастасиадис в послание към нацията.

Пакет от над 20 краткосрочни и средносрочни изключителни ограничения утвърди държавното управление през днешния ден.

До 30 ноември в Кипър се не разрешава придвижването на жителите от 23:00 до 5:00 ч. сутринта, с изключение единствено за незабавни медицински аргументи или служебни цели.

Заведенията за публично хранене ще работят до 22:30 ч.

В частни домове и на обществени места е позволено да се събират най-вече до 10 души.

До 75 души на закрито и до 150 души навън могат да бъдат обслужвани в заведения за хранене, кафенета и други заведения за публично хранене.

Най-много 75 души могат да участват на церемонии в църкви и джамии.

До 15 януари наложително е потреблението на маска от всички над 12-годишна възраст на всички открити и затворени публични пространства.

През този интервал ще работят и редица ограничавания за събирания на публични места, сватби, кръщенета, кина, театри, конференции.

Допълнителни изключителни ограничения в действие до 16 ноември се вкарват в административните области Лимасол и Пафос, които са най-силно наранени от пандемията.

В обръщението си към нацията президентът Никос Анастасиадис прикани всички жители, изключително младежите, да съблюдават защитните ограничения.

Правителството е осигурило забележителен брой проби за осъществяването на ранна диагностика в държавни учебни заведения, лагери, обитаеми места, а посредством механизмите на Европейския съюз към този момент е закупило ваксини за цялото население, заяви Анастасиадис.

Плановете за финансова и обществена поддръжка на работещите и компаниите ще бъдат оповестени в идващите дни.

През последните две седмици броят на новозаразените в Кипър се движи сред 100 и 200 случая дневно и през днешния ден общият брой на доказаните положителни доближи 5100. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР