Снимка: PexelsСериозна заплаха има за българи, които имат временен статут

...
Снимка: PexelsСериозна заплаха има за българи, които имат временен статут
Коментари Харесай

Българи, които не са от 6 месеца във Великобритания, ще изгубят временния си статут

Снимка: Pexels

Сериозна опасност има за българи, които имат краткотраен статут на уседналост във Англия, само че не са от 6 месеца там, да го изгубят.

Много наши сънародници са се прибрали в родината си поради COVID-19 рецесията. Те ще изгубят статута си, в случай че не посетят Острова най-малко за ден до края на годината, оповестява организацията The3million.

Тя пази правата на европейците на Острова, стартира разяснителна акция по въпроса, защото счита, че доста хора не знаят това и ще пострадат. На уеб страницата ѝ към този момент има стратегия, през която човек да ревизира дали е заплашен.

Най-засегнати се чака да бъдат студенти, които са избрали да следват онлайн. Ако не са посещавали Англия над 6 месеца и си изгубят статута, следващата година ще им трябват в допълнение 800 паунда за виза и такса за включване в английското опазване на здравето.

От вътрешното министерство оповестиха, че ще бъдат правени изключения за по-дълги отсъствия, само че аргументите би трябвало да са съществени като заболяване или заразяване с ковид, които са документирани.

До момента 197 550 българи са получили статут за уседналост, като за 116 390 той е краткотраен, защото нямат нужните 5 година живот в страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР