Снимка: PexelsСАЩ въведоха изискване за негативен тест за коронавирус при

...
Снимка: PexelsСАЩ въведоха изискване за негативен тест за коронавирус при
Коментари Харесай

САЩ въведоха изискване за негативен тест при влизане в страната

Снимка: Pexels

Съединени американски щати вкараха условие за отрицателен тест за ковид при влизане на пасажери в страната със аероплан. Другият вид е да се показа документ, че към този момент са прекарали болестта и са се възстановили от него. Новата мярка влиза в действие от 26 януари, оповестиха от външното ни министерство.

Всички пасажери би трябвало да показват негативния резултат от теста или съответния документ, че са преболедували COVID-19, преди качването си на борда на самолета. Тестът е належащо да бъде изработен до 3 дни (72 часа) преди полета за Съединени американски щати, а резултатите могат да бъдат показани на книжен или електронен притежател.

Авиокомпаниите са задължени да отхвърлят превозването на всеки пасажер, който не извършил тези условия. Към момента няма публично известие дали нужният тест е PCR или бърз антигенен тест.

Ирландия изисква PCR тест за ковид за влизащите в страната

Ирландия вкарва условие за показване на негативен резултат от РCR тест за ковид за всички жители, влизащи на територията на страната, считано от 16 януари. Тестът би трябвало да бъде изработен 72 часа преди пътуването.

По информация на посолството ни в Дъблин новата мярка няма да се ползва към интернационалните транспортни служащи, в това число превозвачи, водачи и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, както и към децата до 6-годишна възраст.

Според употребяваната в Ирландия система за оценка на рисковете от ковид за тези жители, които идват от " червени " райони, измежду които попада все още и България, с изключение на условието за негативен PCR тест се ползва и 14-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната на 5-ия ден при показване на нов негативен PCR тест. Пътниците, идващи от " зелени " и " оранжеви " райони, ще могат да се движат свободно в Ирландия след показване на негативен резултат от теста при идването си.

Папа Франциск беше имунизиран против новия ковид в първия ден на проведената от Ватикана имунизационна акция, съобщи Франс прес.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР