Снимка PexelsРека Темза замръзна за първи път от 60 години

...
Снимка PexelsРека Темза замръзна за първи път от 60 години
Коментари Харесай

Темза замръзна за пръв път от 60 години

Снимка Pexels

Река Темза замръзна за първи път от 60 години насам поради снежната стихия Дарси, наричана още Звяра от Изток, която скова Англия, означи „ Сън “, представен от Дарик. За финален път реката изцяло замръзна през януари 1963 година през зимата, считана за най-студена за повече от 200 години.

Температурите в Лондон спаднаха до -2° С, и в следствие от студения фронт от Балтийско море, част от Темза замръзна в Тедингтън, Югозападен Лондон в четвъртък. Англия претърпя най-студената февруарска нощ в продължение на 25 години в сряда, като в някои региони температурите паднаха под -20° C. В Бремар, Шотландия, живакът падна до -23C в ранните часове - най-студената температура от декември 1995 година (-27 градуса), регистрирана в Алтнахара, също в Шотландия.

Рекордно ниска температура за февруари беше записана в Англия и Уелс за втора нощ, когато елементи от Северен Йоркшир осъмнаха при минус 15C. Още два дни значителни снеговалежи вещаят нови прекъсвания на тока пътен безпорядък във Англия. От Меt Office предизвестяват за сняг и лед и за събота.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР