Снимка: PexelsРазходът за един машинен глас е 55 лв., а

...
Снимка: PexelsРазходът за един машинен глас е 55 лв., а
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК: Машинният глас струва 55 лева, а хартиената бюлетина - 70-80 стотинки

Снимка: Pexels

Разходът за един машинен глас е 55 лева, а за една хартиена бюлетина - към 70-80 ст. Това сподели представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Димитър Димитров пред Нова телевизия, само че не даде конкретизация от кое място вади тези данни.

Димитров е измежду посочените за доближени до ръководещите членове на ЦИК, които в последните години регистрират най-вече недействителни гласове на глава от популацията в целия свят. Той беше сбит по другояче значимата тематика " Недействителните гласове не са проблем на изборната администрация ". И добави:

" Нито Германия, нито Нидерландия не се намират в 20 век, само че са решили, че от позиция на сигурността на изборния развой е по-добре да няма машинно гласоподаване ".

 
  " Машината не разрешава да има недействителни бюлетини. Никой не може да даде задоволителна сигурност, че този програмен продукт няма да създаде резултати, които нямат нищо общо с гласуването ", изясни Димитров.

По думите му парламентарните избори най-вероятно ще са на 11 юли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР