Снимка: PexelsПроучване на Оксфордския университет показва, че пандемията от Covid-19

...
Снимка: PexelsПроучване на Оксфордския университет показва, че пандемията от Covid-19
Коментари Харесай

Пандемията е намалила продължителността на живота най-много от Втората световна война насам

Снимка: Pexels

Проучване на Оксфордския университет демонстрира, че пандемията от Covid-19 понижава продължителността на живота през 2020 година най-вече от Втората международна война насам. Според цифрите, продължителността на живота на американските мъже понижава с повече от две години.

Продължителността на живота е спаднала с повече от шест месеца спрямо 2019 година в 22 от 29-те страни, оценени в изследването, което обгръща Европа, Съединени американски щати и Чили. Намалена е продължителността на живота в 27 от общо 29 страни, оповестява Блиц.

Университетът съобщи, че множеството понижения на продължителността на живота в другите страни могат да бъдат свързани с публични смъртни случаи от Covid-19. До момента има съвсем 5 милиона обявени смъртни случая, породени от новия ковид, демонстрира статистика на „ Ройтерс “.

„ Фактът, че нашите резултати акцентират толкоз огромно влияние, което се дължи директно на Covid-19, демонстрира какъв брой унищожителен потрес е била [пандемията] за доста страни “, споделя доктор Риди Кашяп, водещ създател на публикацията, оповестена в International Journal of Epidemiology.

Има по-голям спад на продължителността на живота на мъжете, в сравнение с дамите в множеството страни, като максимален спад има при американските мъже, при които междинната дълготрайност на живота понижава с 2,2 години по отношение на 2019 година

Като цяло от продължителността на живота на мъжете е отнета повече от година в 15 страни, спрямо дамите в 11 страни. Това заличава напредъка в смъртността, реализиран през предходните 5,6 години.

В Съединените щати повишаването на смъртността е главно измежду хората в трудоспособна възраст и тези под 60 години, до момента в който в Европа смъртността измежду хората на възраст над 60 години способства по-съществено за увеличението на смъртността.

Кашяп прикани повече страни, в това число народи с ниски и междинни приходи, да дават данни за смъртността за по-нататъшни изследвания. „ Призоваваме незабавно за издание и съществуване на повече данни, с цел да се разбере по-добре въздействието на пандемията в международен мащаб “, сподели тя.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР