Снимка PexelsПрокуратурата в Рим и специалното звено на карабинерите, разследващо

...
Снимка PexelsПрокуратурата в Рим и специалното звено на карабинерите, разследващо
Коментари Харесай

В Италия разследвали опит за внос на Спутник V с посредник от България

Снимка Pexels

Прокуратурата в Рим и специфичното звено на карабинерите, проверяващо случаи в региона на опазването на здравето, започнаха следствие на посреднически оферти за доставка на съветската ваксина против ковид „ Спутник V “. По информация на вестник " Il Messaggero " материалите са трансферирани и в Интерпол, предава TACC, представена от.

Както разяснява италианското издание предлагането за доставка на 50 милиона дози от съветската ваксина е получено по е-поща от медиатор в България до офиса на изключителния комисар за противопоставяне на пандемията Доменико Аркури. Ведомството неотложно е предало информацията на способените органи, които стартират следствие, предава Фокус. 

Специалното звено за карабинери към този момент е получило повече от един сигнал по тази тематика. По-специално ръководителите на няколко италиански района са алармирали, че получават оферти от медиатори на пазара на ваксини за закупуване на медикаменти от разнообразни фармацевтични компании. Във визирания съответен случай цената не е била посочена, само че е било препоръчано да се разиска в хода на възможен развой на договаряне, в случай че евентуалния клиент прояви интерес. По-често обаче медиаторите оферират ваксини на повишена цена, която е два до три пъти по-висока от тази, контрактувана от Европейската комисия с производителите.

Най-голям брой такива посреднически предложения получава губернаторът на района Венето Лука Зая, който разгласи, че търси спомагателни канали за доставка на фона на закъснение на доставката на препарати, поръчани през Европейски Съюз. В същото време Зая съобщи, че е изпратил както до изключителния комисар, по този начин и до италианската организация по медикаментите искане за позволение за закупуване на ваксини от трети страни. В същото време, както прецизира губернаторът, не се приказва за съветска ваксина заради неналичието на утвърждение от Европейската организация по медикаментите.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР