Снимка PexelsПродължават преговорите за олимпийските игри. Експерти от работната група

...
Снимка PexelsПродължават преговорите за олимпийските игри. Експерти от работната група
Коментари Харесай

Експерти от японското правителство: Олимпийските игри трябва да са без зрители

Снимка Pexels

Продължават договарянията за олимпийските игри. Експерти от работната група на японското държавно управление за създаване на ограничения против разпространяването на ковид приканиха летните олимпийски игри в Токио да се проведат без фенове, оповестява организация Киодо.

" Провеждането на надпреварите без фенове ще докара до най-ниския риск от разпространяване на ковид в спортни уреди, тъй че е за предпочитане ", цитира организацията текста на изказването на специалистите.

Шефът на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио 2020 Сейко Хашимото съобщи, че експертната позиция ще бъде взета поради при вземането на дефинитивно решение по този въпрос на среща на уредниците на Игрите.

Междувременно, през вчерашния ден японският министър-председател Йошихиде Суга разгласи, че разпоредбите за спортните събития в подтекста на пандемия в Япония ще важат и за олимпийските игри в Токио - локалните фенове ще могат да участват на надпреварите, само че при съблюдаване на избрани условия.

Организационният комитет на Летните олимпийски и паралимпийски игри в Токио има намерение да понижи общия брой задгранични делегации, идващи от чужбина, до 41 хиляди души. Това заяви също организация " Киодо ", базирайки се на свои източници.

Отбелязва се, че през май прогнозният оптимален брой е бил 59 хиляди души. В същото време, преди отлагането на олимпийските игри в Токио, уредниците чакаха към 141 хиляди души да дойдат в Япония като част от делегациите.

На 4 юни телевизионният канал NHK осведоми, че уредниците на игрите възнамеряват, в случай че е належащо, да усилят оптималния брой чужденци, които ще съпровождат водачите на непознати страни, от 12 на 40 души.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година Поради пандемията надпреварата беше отсрочено за една година и в този момент ще се организира от 23 юли до 8 август 2021 година. На 20 март уредниците взеха решение да проведат игрите без задгранични почитатели.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР