Снимка PexelsПри нападението са били ранени и още 15 американски

...
Снимка PexelsПри нападението са били ранени и още 15 американски
Коментари Харесай

САЩ разследват отговорните за самоубийствените бомбени атаки до летището в Кабул

Снимка Pexels

При нападението са били ранени и още 15 американски военни, като Кърби уточни, че офанзивите са били осъществени от двама атентатори самоубийци, за които се счита, че принадлежат на " Ислямска страна ".

 

Началникът на централното командване на въоръжените сили на Съединените щати военачалник Кенет Макензи сподели пред кореспонденти по време на брифинг в Пентагон, че Съединени американски щати проверяват виновните за самоубийствените бомбени офанзиви до летището в Кабул.

Генерал Макензи, който е морски пехотинец, съобщи, че са осъществени два самоубийствени бомбени атентата, които се счита, че са дело на терористи от клона на " Ислямска страна " в Афганистан и Пакистан.

" Ако и когато нападателите бъдат открити, Съединени американски щати ще подхващат дейности против тях ", уточни той.

Междувременно представителят на Пентагона Джон Кърби удостовери, че 12 американски военнослужещи са починали при днешните терористични офанзиви в Кабул.

От своя страна военачалник Макензи също по този начин сподели, че понастоящем на територията на летището има задоволително войски и техника, с цел да обезпечат неговата по-нататъшна сигурност, като няма да бъдат изпращани спомагателни военни сили в Кабул. Той означи, че евакуационната задача няма да бъде прекратена сега, макар смъртоносните детонации.

Генералът добави, че актуалният фокусът е подложен върху предотвратяването на спомагателни офанзиви в региона, защото остава в действие опасността от " Ислямска страна ".

 

" Не е изключено да има още атентати ", предизвести военачалник Макензи. И добави, че макар загубите, Съединените щати ще продължат да изтеглят искащи да изоставен Афганистан. Според него към 1000 американски жители към момента са в Кабул и желаят да изоставен.

Междувременно афганистански представител е декларирал, че минимум 60 афганистанци са починали, а 143 са били убити в самоубийствените бомбени набези, съобщи Асошиейтед прес. С тях броят на жертвите доближава до минимум 72.

Агенция Ройтерс пък заяви, че отговорност за нападението е поела " Ислямска страна " посредством известие на осведомителната организация на терористичната формация " Амак " и чрез профила на организацията в приложението " Телеграм ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР