Снимка PexelsПрез второто тримесечие ръстът на брутния вътрешен продукт на

...
Снимка PexelsПрез второто тримесечие ръстът на брутния вътрешен продукт на
Коментари Харесай

Кипър ще продължи и догодина финансовата помощ за бизнеса и работещите заради коронавирусната криза

Снимка Pexels

През второто тримесечие растежът на брутния вътрешен артикул на годишна база е достигнал съвсем 13%.

Това предвижда планът за държавен бюджет за 2022 година Правителството ще го внесе в Народното събрание до края на септември.

Държавният бюджет за идната година обезпечава условия за развиване, като в това време резервира, въпреки и в понижена степен и целеустремено, политиката за поддръжка заради пандемията, заяви финансовият министър Константинос Петридис.

Правителството ще приключва поетапно ограниченията за подкрепяне, с цел да се върне последователно към уравновесен бюджет. Следващите месеци и 2022 година са от решаващо значение за гарантирането на устойчивостта на обществените финанси, акцентира министърът.

Той чака и бизнес интензивността в страната да се изкачи още веднъж на равнищата от преди пандемията.

Икономиката на Кипър е на път за възобновяване и напредък, като през тази година тя ще нарасне с повече от 5,5%, с близо 2% над прогнозата, сподели Петридис. 

Така до края на 2021 година кипърската стопанска система ще покрие загубата на националния приход през пандемичната 2020-а и страната ще е една от дребното в Европейския съюз, постигнали подобен резултат, счита финансист номер 1 на Кипър Константинос Петридис.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР