Снимка PexelsПредотвратиха второ Хитрино днес. Около 300 души бяха евакуирани

...
Снимка PexelsПредотвратиха второ Хитрино днес. Около 300 души бяха евакуирани
Коментари Харесай

Заради теча на газ в Борово около 300 човека са напуснали домовете си

Снимка Pexels

Предотвратиха второ Хитрино през днешния ден. Около 300 души бяха евакуирани поради теч на газ от цистерна на жп гарата в Борово, край Русе. За благополучие, случаят се размина без жертви и потърпевши, защото пожарникарите съумяха да овладеят сложната обстановка.

Влак с 16 вагона с пропан-бутан, пътуващи от Русе в посока София, стопира за инспекция на спирачките на гарата в Борово, само че машинистът усетил, че мирише на газ. Евакуирани са над 300 души, живеещи в близост. 

Около 19:00 ч. машинистът, който ръководи композицията с пропан-бутан, усеща, че има приключване на газ. Веднага подава телефон на 112. На място са изпратени екипи на пожарната, които стопират приключването.

Заради заплахата от гърмеж, са евакуирани повече от 300 души, живеещи към жп линията. Веселин е един от тях, бил е у дома със фамилията си. 

" Натоварих фамилията в колата и имаме къща малко по-нататък, в която се преместихме там. Изчакахме, до момента в който не се обадиха. Към 21.30 подвигнаха блокадата, тъй като тук беше отцепен целия регион ", показа Веселин Георгиев.

Останалите хора са мобилизирани и преместени в Центъра за рехабилитация на хора с увреждания в Борово. 

Ситуацията е овладяна, с помощта на бързата реакция на чиновниците на пожарната работа в Бяла. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР