Снимка PexelsПравителството на Великобритания съобщи, че страната ще се превърне

...
Снимка PexelsПравителството на Великобритания съобщи, че страната ще се превърне
Коментари Харесай

Доброволци ще се инфектират доброволно с COVID-19 във Великобритания

Снимка Pexels

Правителството на Англия заяви, че страната ще се трансформира в първата страна в света, която съзнателно ще заразява здрави доброволци с ковид, съобщи " Дейли мейл ".

Близо 90 доброволци са получили доза COVID-19 през носа си. Целта на опитите е да се откри „ допустимо най-ниската безвредна доза “, преди да се задейства инфекцията. Надеждите са, че изпитванията, в случай че бъдат утвърдени от регулаторите, ще подкрепят напъните за създаване на ваксина, предава

В процеса на проучване, очакван да стартира през януари, доброволците ще бъдат настанени в профилирана клиника в болничното заведение Royal Free в Лондон за две седмици и половина. През това време признаците им ще бъдат деликатно следени. Резултати се чакат през май идната година.

Професор Питър Опъншоу от Imperial College в Лондон съобщи, че проучването има за цел не да разболее хората, а „ да накара вируса да се репликира в носа “. „ Смятаме, че като вземем всички защитни ограничения, ние можем да ограничим инфекцията “, сподели той.

Доброволците ще са на възраст сред 18 и 30 години – групата, която се води най-нискорискова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР