Снимка: PexelsПравителството на Северна Македония прие на вчерашното си 67-мо

...
Снимка: PexelsПравителството на Северна Македония прие на вчерашното си 67-мо
Коментари Харесай

Северна Македония обяви извънредно положение за осем дни

Снимка: Pexels

Правителството на Северна Македония одобри на вчерашното си 67-мо съвещание решение да внесе предложение до президента Стево Пендаровски въз основа на член 125 от конституцията да разгласи изключително състояние за интервал от осем дни, от 15 юни до 22 юни, оповестява " Независен весник ". Предложението се внася поради провеждането на предварителни парламентарни избори при ограничения за отбрана на публичното здраве в условия на пандемия, оповестена от Световната здравна организация, която засегна и нашата страна, заяви държавната пресслужба, предава Българска телеграфна агенция.

Вестник " Слободен щемпел " оповестява, че президентът Стево Пендаровски е оповестил нощес изключително състояние на територията на цялата страна за да се разреши безпрепятствена подготовка на изборите.

Политическите партии реализираха контракт предварителните парламентарни избори да се произведат на 15 юли 2020 година. В тази тенденция решението за оповестяване на изключително състояние се приема за да се разреши безпрепятствена подготовка на изборите и изключително за използване на ограничения за отбрана на публичното здраве по време на изборния развой, декларирал Пендаровски.

Президентът Пендаровски чака дните на изключителното състояние да бъдат употребявани само, с цел да се одобряват нужните решения и протоколи за образуване и осъществяване на изборите с акцент върху ограниченията за отбрана на публичното здраве. Президентът чака предварителните парламентарни избори да бъдат почтени, свободни и демократични, имайки поради евроатлантическата вероятност на страната, написа " Слободен щемпел ".

На свое съвещание Централният комитет ВМРО-ДПМНЕ одобри единомислещо решение, че ще взе участие в изборите на 15 юли, оповестява " Независен весник ". След съвещанието партийният водач Християн Мицкоски сподели, че чака ръководителят на Народното събрание Талат Джафери да насрочи изборите. Мицкоски посочи, че договорът към датата на изборите се протакал, тъй като той не можел да одобри избори, които биха означавали " прегазване по човешки животи и по здравето на жителите ". Двете условия са признати от СДСМ - да има протоколи за отбрана на уязвимите категории жители и те да гласоподават от у дома, правила, които до момента не бяха признати, както и наличие на задача на ОССЕ/ ОДИЧП, сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ.

" Това е тест без изправителен изпит, победа на положителното над злото, победа на правдата над неправдата, на истината над лъжата. Имаме икономическо крушение, капитулация на здравната система, а стратегическите ползи не са осъществени. Това е точка, от която няма връщане, бъдещето на Македония е в наши ръце ", сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ в обръщение към жителите.

Отговаряйки на журналистически въпроси, Мицкоски сподели, че е допустимо присъединяване в изборите да е понижено поради Ковид-19. Той прикани жителите всеобщо да излязат да гласоподават.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР