Снимка PexelsПетролът поскъпна в сряда след данните, че запасите в

...
Снимка PexelsПетролът поскъпна в сряда след данните, че запасите в
Коментари Харесай

Петролът скочи с 2% благодарение на спада в щатските запаси

Снимка Pexels

Петролът нарастна в сряда след данните, че запасите в Съединени американски щати са намалели повече от предстоящото, което допуска, че търсенето на гориво в най-голямата стопанска система в света се усъвършенства даже и при растеж на случаите с Covid-19, написа economic.bg.

Към 14:30 ч. българско време европейският нефт от вид Брент нарастна с 1.55% до 41.91 $ за барел, а американският недопечен нефт WTI – с 1.78% до 39.98 $ за барел. По-рано в сесията покачването на двата бенчмарка доближи до 2.5%, което номинално бе повишаване с близо един $.

Щатските ресурси на недопечен нефт и на бензин паднаха с неочакван мащаб, до момента в който запасите на дестилати се покачиха, демонстрира отчетът на Американския петролен институт, представен от Reuters. Запасите на недопечен петрол са с 8.2 млн. барела надолу до 537 млн. барела, до момента в който прогнозите бяха за спад със 710 хиляди барела.

„ Инвеститорите биха желали да следят дали Американската администрация за енергийна информация (EIA) съответствува или удостоверява данните на петролния институт, които биха били положителни за петролния пазар макар засилената угриженост по отношение на разпространяването на вируса “, съобщи Автар Санду, старши управител на стоковия отдел на Phillip Futures.

Официалните данни от EIA се чакат по-късно през днешния ден. Освен това цените бяха подкрепени и от спада на продукцията от ОПЕК до най-ниското им равнище от две десетилетия насам през юни. Картелът създава приблизително 22.6 млн. барела дневно през миналия месец – с 1.92 млн. барела дневно по-малко по отношение на май с помощта на спомагателните съкращения от Саудитска Арабия, Кувейт и Обединените арабски емирства.

Според анализаторите растежът на цените тази година евентуално ще е стеснен, защото светът се залива с нефт, складиран поради спада на търсенето с една трета.

Коронавирусът продължава да се популяризира по целия свят с все по-голямо движение. Регистрираните случаи на инфектирани към този момент надвишават 10 млн. души, като повече от 500 хиляди са умрелите. 
           
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР