Снимка: PexelsПървите ваксини срещу Ковид-19 се очаква да пристигнат у

...
Снимка: PexelsПървите ваксини срещу Ковид-19 се очаква да пристигнат у
Коментари Харесай

Първите ваксини идват у нас в началото на януари

Снимка: Pexels

Първите ваксини против Ковид-19 се чака да дойдат у нас при започване на януари. Това съобщи изпълнителният шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов.

Предвижда се да се издадат документи за имунизираните, макар, че имунизацията не е наложителна в Европа. Ден след доставката е реалистично да се започва с имунизацията.

" Личните лекари имат сериозен опит с имунизационните стратегии ", сподели още той в ефира на Българска национална телевизия.

Доставката на имунизациите против COVID-19 е обвързвана с разрешаването им за приложимост от Европейска комисия. В процедурата първо е включена оценка на наличната документи от Европейската организация по медикаментите, като за първата ваксина на BioNTech/Pfizer мнението на Европейската организация се чака на 29 декември.

След това националните организации ще имат два дни, с цел да одобрят продуктовата информация - това е късата характерност и листовката за пациента. След което в границите на един или два дни се чака Европейска комисия да даде позволение за приложимост на съответната ваксина.

" Договорите за имунизациите са сред Европейската комисия и компаниите, за момента имаме засекретена информация ", сподели Кирилов.

Предвижда се да се издадат документи за имунизираните, макар, че имунизацията не е наложителна в Европа. Имунизацията е доброволна и безвъзмездна, заяви шефът на ИАЛ.
Здравето е най-важно, а сигурността на имунизациите ще е тествана. Нека хората имат вяра на науката, разяснява Богдан Кирилов. 1,300 милиарда дози ваксини са планувани, като може да се произведат още 2 млрд, сподели още той.

 

По думите му казусът с превозването и съхранението на имунизациите е напълно решен.
" Още преди 10 дни България има готовността да одобри първичните доставки. Вече има сложени фризери в няколко от районните здравни инспекции, като следва това да се случи във всичките 28. Това е гаранция, че България може да одобри и съхранява в сходство с разрешението за приложимост всички ваксини ”, безапелационен беше Кирилов.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР