Снимка: PexelsОтборите във футболния елит на България бе увеличен от

...
Снимка: PexelsОтборите във футболния елит на България бе увеличен от
Коментари Харесай

Увеличиха отборите във футболния шампионат от 14 на 16

Снимка: Pexels

Отборите във футболния хайлайф на България бе повишен от 14 на 16 тима, реши Изпълкомът на БФС. Решението влиза в сила още от сезон 2021/2022 година. Отново ще има плейофи, откакто първичното предложение да се върне класическия формат бе отхвърлено от множеството членове на днешното съвещание, оповестява " Спортал ".

Най-вероятно става въпрос за първа шестица, която ще се бори за първите три места. Втората четворка ще се бори за седмата позиция, която дава опция на седмия да играе плейофи за влизане в Лига Европа, а последната шестица ще дефинират двата изпадащи и отбора, който ще взе участие в баража за оставане с третия от Втора лига. 

На този стадий не се знае дали ще има изпадащи тимове през този сезон от efbet Лига. " От изпълнителния комитет е образувана експертна група, която до 25 май би трябвало да даде своето предложение по какъв начин да бъдат избрани 16-те тима за елита и дали изпадащите през този сезон ще могат да вземат участие в efbet Лига и следващата година ", изясни Емил Костадинов.

Според анкета, направена от президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, общо 16 тима са дали единодушие да има формат с 16 отбора. Единствено ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и Литекс са били изрично срещу. Останалите клубове са се въздържали от отговор. 

От новия сезон Втора лига ще бъде увеличена от 16 на 18 тима.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР