Снимка: PexelsОт утре всеки неваксиниран лекар в Гърция ще бъде

...
Снимка: PexelsОт утре всеки неваксиниран лекар в Гърция ще бъде
Коментари Харесай

Задължават гръцките лекари да се ваксинират, иначе ги гонят от работа

Снимка: Pexels

От на следващия ден всеки неимунизиран доктор в Гърция ще бъде освобождаван от работа. Това решение бе взето от държавното управление, което разисква и наложително имунизиране на всички държавни чиновници.

До края на деня неимунизираните здравни служащи имат опция да се ваксинират с първа доза, с цел да запазят работните си места.

Говорителят на държавното управление Икононому удостовери готовността на здравното министерство да извади от системата неимунизираните здравни служащи. От на следващия ден те наложително излизат в неплатен отпуск до края на пандемията.

На освободените места ще се назначат експерти от частния бранш, разясни на брифинг здравният министър Кикилиас, представен от БНР.

В същото време лекарите от лечебните заведения приканват сътрудниците си да се имунизират. Медиците считат, че от на следващия ден ще блокира здравната система и то в интервал на мощно разпространяване на вируса.

До на следващия ден изтича и срокът за наложителна имунизация на фармацевти и лекари на частна процедура. Те са застрашени от високи санкции и лишаване на лиценз.

В Гърция в последната седмица са ежедневни митингите против наложителното имунизиране без това да повлияе на решението на държавното управление.

Вчера Върховният административен съд на Гърция (Държавният съвет) отхвърли желае на Общогръцката федерация на чиновниците в държавни лечебни заведения да спре краткотрайно осъществяването на закона, изискващ наложителна имунизация против ковид до 1 септември 2021 година.

Гръцкият парламент гласоподава през юли закон, който задължава всички здравни служащи, работещи в лечебни заведения и клиники, да се имунизират до началото на септември. В противоположен случай те рискуват да бъдат отстранени от работа без възнаграждение.

Профсъюзът изиска повече време за това и посочи, че опасността от наказания против здравните чиновници нарушава конституционните им права на човешко достолепие, свободно развиване на личността и правото на труд.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР